مقالات سینی کابل

روش نصب صحیح سینی کابل

سینی کابل گالوانیزه سردو گرم با قیمت و کیفیت عالی

این روزها استفاده از سینی کابل در جهت پشتیبانی از کابل ها با افزایش چشمگیری رو به رو شده است. زمانی که در یک پروژه نصابان به نصب کابل های بزرگتر و طولانی تر نیاز دارند ممکن است با چالش هایی برای نصب سینی کابل رو به رو شوند. این موضوع دانستن استانداردهای لازم برای نصب صحیح سینی کابل را ضروری میسازد. رعایت این استانداردها باعث میشود که نصب به بهترین شکل در محیط های شناخته شده صورت بگیرد.

سینی های کابل در زمینه هدایت کابل ها در ساختمان ها و صنایع مختلف به وفور مورد استفاده قرار میگیرند. آگاهی از نصب صحیح سینی کابل باعث میشود که این فرآیند کاملا ایمن و درست انجام شود.

نحوه  نصب سینی کابل به چه صورت است؟

در هنگام نصب سینی کابل اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که باید تمام محدودیت های مربوط به کابل ها را در نظر بگیرید که از میان آن ها میتوان به مواردی مانند کشش، حداقل شعاع خمشی و فشار دیواره جانبی اشاره کرد.

لازم به ذکر است که در چیدمان سینی کابل باید تمامی محدودیت های اجرایی زمان نصب را مد نظر قرار دهید. اگر اشتباهی در زمان نصب سینی کابل صورت بگیرد باعث میشود که محافظت کامل برای سیستم های برقکشی ایجاد نشود و در نتیجه احتمال آسیب دیدگی به این سیستم تا حد زیادی افزایش پیدا کند.

اولین قدمی که برای نصب این تجهیزات باید بردارید این است که نقشه های طراحی شده را با دقت مطالعه کنید و امکان اجرای آن را به طور کامل بررسی نمایید. در آغاز باید طراحی سینی های کابل را از لحاظ ابعاد، تعداد، مسیر و چیدمان مورد بررسی قرار دهید. طراحی این تجهیزات باید دارای استانداردهای لازم باشد.

همه فاکتورهای مربوط به ایمنی سینی های کابل باید به طور کامل رعایت شوند. به عنوان مثال اگر قرار است این تجهیزات در مکان هایی با احتمال وجود تنش و لرزش نصب گردند باید بر طبق همین موارد طراحی شده باشند. طراحی مناسب مانع از بروز حوادث احتمالی در حین کار با این تجهیزات میشود.

میزان مقاومت سینی های کابل در برابر عواملی مانند اشتعال و آتش سوزی نیز باید کاملا بررسی شده و در هنگام طراحی آن ها به این نکته توجه ویژه ای شود. برای پیشگیری از خطراتی از این قبیل در زمان نصب سینی کابل جنس کابل ها و طرح سینی های کابل نیز باید بررسی گردند.

بعد از بررسی طراحی سینی های کابل باید از عدم تداخل آن ها با تاسیسات مکانیکی و تغییرات احتمالی معماری فضا اطمینان حاصل کرد. در میان این تجهیزات فواصل استاندارد باید به طور کامل بررسی شوند.در انتها نحوه ساپورت گذاری و مراحل نصب سینی های کابل و کابل ها باید مجددا چک شوند و اگر نیاز به تغییرات احتمالی دارند این تغییرات اعمال گردند.

نکات لازم برای نصب سینی کابل

  • مرحله اول: نوع کابل برق را بررسی نمایید.

باید مدل و جنس سینی کابل را متناسب با نوع کابل هایی که قرار است در پروژه استفاده شوند انتخاب کنید. برای نصب کابل های شبکه و دیتا تقریبا میتوان از هر مدل سینی کابلی بهره گرفت اما در جهت نصب کابل های فشار قوی به دلیل گرمای زیادی که در حین استفاده از آن ها ایجاد میگردد بهتر است سینی های کابل مشبک را انتخاب کنید به دلیل اینکه دارای تهویه مناسب تری هستند.

برای سیم و کابل های انعطاف پذیر یا کابل های مخابراتی بهترین انتخاب سینی کابل بدون پانچ  است. چنانچه کابل های مورد نظر مثل کابل های فیبر نوری از حساسیت بالایی برخوردار هستند باید از سینی های برق ساده برای آن ها استفاده نمایید.

مقالات مشابه : انواع پوشش سینی کابل

مرحله دوم: اقدام به نصب سیستم ساپورت تجهیزات کنید.

راهکارهای متعددی در جهت پشتیبانی سینی های کابل وجود دارند که رایج ترین آن ها نصب به شکل دیواری  یا سقفی می باشد. برای آنکه بتوانند سینی های کابل را در نصب دیواری ساپورت کنند از براکت ها بهره میبرند.

براکت که آن را با عنوان دستک نیز میشناسند نوعی ساپورت افقی است که یک جهت آن دارای پلیتی برای نصب به دیواره می باشد.براکت ها ابعاد مختلفی دارند و این ابعاد تا حد زیادی به وزن سینی های کابل که روی آن ها بارگذاری میشوند بستگی دارد.

با بهره گیری از  انکر بولت و رول بولت براکت ها را به دیواره وصل میکنند و سپس نصب سینی های کابل روی آن ها انجام میشود. لازم به ذکر است که  نصب سینی کابل باید به شکل کاملا محکم و ایمن صورت بگیرد تا از استحکام لازم برای حمل کابل های برق برخوردار باشد.

لازم است به هر نوع بار اضافی که امکان دارد در آینده به این سیستم اضافه گردد توجه داشته باشید و بر اساس آن اقدام به نصب سینی های کابل نمایید.

مرحله سوم:شاخه های سینی کابل را نصب کنید.

بعد از قرار دادن سیستم ساپورت سینی کابل در محل مناسب اقدام به نصب شاخه های سینی کابل روی آن میکنند. بهتر است شاخه های سینی کابل را به صورتی قرار دهید که تکیه گاه ها در بخش میانی آن ها قرار بگیرند.این نوع چیدمان موجب میشود که استحکام و مقاومت سینی های برق تا حد زیادی افزایش پیدا کند.

در این مرحله باید یک شاخه از سینی برق را روی دو قطعه براکت بگذارید و دقت کنید که بخش پایانی هر شاخه به شکل مستقیم روی تکیه گاه قرار نگرفته باشد. اگر فاصله در نظر گرفته شده در جهت پشتیبانی به اندازه طول یک شاخه از سینی کابل باشد باید برای اتصال دو قطعه به یکدیگر از رابط سینی کابل کمک بگیرید و سپس اقدام به انجام مرحله قبلی نمایید.

مرحله چهارم: کابل ها را جدا کنید.

از دیوایدر برای جدا کردن کابل ها در هنگام نصب سینی برق میتوانید استفاده کنید. بر اساس استانداردهای موجود  بهره گیری از این تجهیزات برای کابل های بالای 600 ولت ضروری است.

برای مواقعی که کابل ها دارای ولتاژ کمتر از 600 ولت هستند انجام این کار لازم نیست. جنس دیوایدرها و سینی ها باید در تناسب با یکدیگر باشند و از یک جنس انتخاب شوند.

مرحله پنجم: محدودیت فضای نصب را در نظر بگیرید.

هنگام سفارش سینی های کابل باید به محدودیت فضای نصب توجه لازم را داشته باشید و حتما طول و عرض سینی های برق را به درستی انتخاب نمایید. برای آنکه در این سیستم ها به کابل ها راحت تر دسترسی داشته باشید باید فضای کافی در این میان وجود داشته باشد.

در هنگام انتخاب شعاع خمش برای اتصالات سینی های کابل باید شعاع خمش و انعطاف پذیری کابل هایی که قرار است درون این تجهیزات قرار بگیرند  را در نظر بگیرید. نکته قابل توجه دیگر این است که شعاع اتصالات سینی ها باید بزرگتر یا برابر با کمترین شعاع خم شدن بزرگترین کابل نصب شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *